Coaching

Herken je dit?

 • Je dochter zit vaak alleen op haar kamer. Ze heeft weer met niemand afgesproken. Zou ze wel vriendjes hebben? Is ze niet erg eenzaam en verdrietig?
 • Ze praat altijd negatief over zichzelf zoals ‘ik ben dom’.
 • Ze durft geen fouten te maken en wil alles perfect doen.
 • In de ochtend is het thuis altijd een groot drama, ze wil niet naar school, klaagt over buikpijn en hoofdpijn en is altijd ziek, zwak en misselijk.
 • Ze trekt zich alles aan wat er tegen haar gezegd wordt, ze wordt er snel boos om en denkt dat ze het alweer niet goed doet.
 • De juf op school geeft aan dat ze niks durft te vragen als ze iets moeilijk vindt, ze ploetert een beetje zelf door de lessen heen.
 • Het is kwart over 3 en je dochter komt straks uit school, je zit al helemaal klaar met een kopje thee hebt zin in gezelligheid. Maar dat loopt altijd weer uit op ruzie en ellende, ze komt boos thuis en als je ernaar vraagt hoe het was krijg je alleen maar gesnauw naar je hoofd; ‘Dat gaat je niks aan’ ‘Ik wil het er niet over hebben’
 • Je hoort haar vaak zeggen ‘Dat kan ik toch niet’. Ze begint ook niet aan nieuwe dingen en kiest altijd voor de veilige dingen die ze al kan.

Hoe zou het voor je zijn als…

Je dochter weer met plezier naar school gaat en niet meer klaagt over buikpijn en hoofdpijn. Het thuis weer gezellig is en je een normaal gesprek kunt voeren met haar zonder dat het uitloopt op ruzie. Ze weer vriendinnen durft te maken om mee af te spreken en plezier te maken. En ze positief over zichzelf praat en op school ook dingen aan de leerkracht durft te vragen. Kortom dat je lieve dochter weer stralend & sterk in haar schoenen staat!

Dat kan!

Dat is allemaal mogelijk. Ik ben kindercoach en bied coaching aan meiden in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar. Tijdens het coachtraject gaan we werken aan het zelfvertrouwen jouw dochter. Samen gaan we ervoor zorgen dat ze weer lekker in haar vel komt te zitten.

Wil je dat je dochter weer stralend & sterk door het leven gaat?

Neem dan nu contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hoe ziet dat eruit?

Kennismakingsgesprek
Ik begin altijd met een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Bij dit gesprek vind ik het fijn om jullie beide ouders te zien en te spreken. Dan kunnen we kijken of ik de juiste persoon ben om jullie dochter te begeleiden met haar specifieke hulpvraag. En jullie kunnen kijken of je een goed gevoel bij mij hebt.

Intakegesprek
Als jullie besluiten om de coaching door mij te laten doen dat plannen we een intake gesprek. Dit gesprek duurt een uur. Van te voren krijgen jullie een vragenlijst opgestuurd om in te vullen. De levensloop van uw dochter, de familie en gezinssituatie, school en hobby’s en natuurlijk de hulpvraag zijn onderwerpen die aan bod komen. Ook vind ik het belangrijk om te weten welke hulpvraag jullie dochter heeft. Ik neem vervolgens de hulpvraag van jullie dochter als leidraad voor het coachingstraject.
Tijdens het intakegesprek lopen we snel de vragenlijst door en stel ik vragen te verduidelijking. Daarna doen we samen een opvoedopstelling. Deze opstelling doen we door middel van vloertegels neerleggen. Dit geeft vaak al heel veel inzicht in patronen en verbondenheid binnen het gezin.

Sessies
Na het intakegesprek volgen er 5 sessies met jullie dochter. Tijdens deze sessies maak ik gebruik van allerlei werkvormen bijvoorbeeld:

 • Buiten coaching: we gaan heerlijk naar buiten waar we de natuur in ons opnemen. We gebruiken de tijd van de wandeling om te praten en de elementen van de natuur worden gebruikt voor de coaching. De natuur zorgt voor ontspanning en veel dingen kunnen als metafoor gebruikt worden waardoor er nieuwe inzichten komen. Kinderen vinden het vaak heel fijn om de natuur in de gaan, ze hebben dan niet het idee dat ze heel hard aan het werk zijn waardoor het eigenlijk een soort vanzelf gaat.
 • Kwaliteiten en talenten: ik werk met spellen zoals schatgravers en talentenkaartjes. Bij deze spellen ontdekken de meiden hun kwaliteiten en talenten en we bedenken vervolgens hoe ze die in kunnen zetten.
 • Mindset: niet helpende (negatieve) gedachtes en helpende (positieve) gedachte, we brengen de negatieve gedachtes in kaart die naar boven komen bij bepaalde moeilijke situaties. Samen bedenken we positieve, helpende gedachtes die je dochter op zo’n moment in kan zetten. Vervolgens oefenen we in verschillende situaties dit toe te passen.
 • Creatieve opdrachten: ik werk ook veel met creatieve opdrachten zoals kleien, verven, in de natuur dingen zoeken. Niet in je hoofd met van alles bezig zijn maar juist met je lijf. Dan zie je dat de gesprekken soms ook veel makkelijker gaan omdat je er niet zozeer diep over nadenkt maar je onderbewuste laat spreken.

Dit is een kleine greep uit de werkvormen die ik gebruik tijdens de sessies. Ik bekijk per kind wat er nodig is en waar de behoeftes liggen, aan de hand daarvan kies ik de juiste werkvormen en zo worden de sessies op maat gemaakt.

Evaluatiegesprek
Na deze 5 sessies spreken we af om een (tussen)evaluatie te doen. Samen met jullie bespreken we wat we de afgelopen 5 sessies gedaan hebben en hoe de voortgang is. Jullie kunnen ook vertellen wat jullie thuis merken. Tijdens dit gesprek bekijken we of er nog een paar sessies bij gepland moeten worden of dat we het doel al behaald hebben en we de coaching af kunnen ronden.

Als je kind dit traject heeft afrond dan…

 • Kan je kind zijn eigen kwaliteiten benoemen en inzetten wanneer nodig.
 • Is je kind trots op zichzelf en praat positief over zichzelf.
 • Durft je kind op andere kinderen af te stappen en vrienden te maken.
 • Durft je kind om hulp te vragen wanneer dit nodig is.
 • Heeft je kind een stevige houding en een positieve uitstraling.
 • Kan je kind negatieve gedachten omzetten en positieve gedachten.

Denk je nu dat wil ik ook voor mijn dochter!

Neem dan contact met mij op, of plan meteen een gratis kennismakingsgesprek in.

Wil je zelf alvast aan de slag met het stimuleren van het zelfvertrouwen van je dochter? Download dan gratis mijn e-book: 6 tips en oefeningen voor meer zelfvertrouwen.

  Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book!

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.