Individuele coaching

Ik bied binnen mijn praktijk individuele coaching voor meiden in de leeftijdsfase van 9 tot en met 13 jaar.  Hieronder staat uitgelegd hoe dat traject eruit ziet.

Kennismakingsgesprek

Ik begin altijd met een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Bij dit gesprek vind ik het fijn om jullie beide ouders te zien en te spreken. Dan kunnen we kijken of ik de juiste persoon ben om jullie dochter te begeleiden met haar specifieke hulpvraag. En jullie kunnen kijken of je een goed gevoel bij mij hebt.

Intakegesprek

Als jullie besluiten om de coaching door mij te laten doen dat plannen we een intake gesprek. Dit gesprek duurt een uur. Voor dit gesprek maak ik gebruik van een vragenlijst. Deze vragenlijst hoef je niet van te voren in te vullen want dit doen we al pratende tijdens het gesprek. De levensloop van uw dochter, de familie en gezinssituatie, school en hobby’s en natuurlijk de hulpvraag zijn onderwerpen die aan bod komen. Ook vind ik het belangrijk om te weten welke hulpvraag jullie dochter heeft. Ik neem vervolgens de hulpvraag van jullie dochter als leidraad voor het coachingstraject.

Sessies

Na het intakegesprek volgen er 5 sessies met jullie dochter. Tijdens deze sessies maak ik gebruik van allerlei werkvormen bijvoorbeeld:

  • Buiten coaching: we gaan heerlijk naar buiten waar we de natuur in ons opnemen. We gebruiken de tijd van de wandeling om te praten en de elementen van de natuur worden gebruikt voor de coaching. De natuur zorgt voor ontspanning en veel dingen kunnen als metafoor gebruikt worden waardoor er nieuwe inzichten komen. Kinderen vinden het vaak heel fijn om de natuur in de gaan, ze hebben dan niet het idee dat ze heel hard aan het werk zijn waardoor het eigenlijk een soort vanzelf gaat.
  • Kwaliteiten en talenten: ik werk met spellen zoals schatgravers en talentenkaartjes.
    Bij deze spellen ontdekken de meiden hun kwaliteiten en talenten en we bedenken vervolgens hoe ze die in kunnen zetten.
  • Niet helpende (Negatieve) gedachtes en helpende (positieve) gedachtes: we brengen de negatieve gedachtes in kaart die naar boven komen bij bepaalde moeilijke situaties. Samen bedenken we positieve, helpende gedachtes die je kind op zo’n moment in kan zetten. Vervolgens oefenen we in verschillende situaties dit toe te passen.
  • Creatieve opdrachten: ik werk ook veel met creatieve opdrachten zoals kleien, verven, in de natuur dingen zoeken. Niet in je hoofd met van alles bezig zijn maar juist met je lijf. Dan zie je dat de gesprekken soms ook veel makkelijker gaan omdat je er niet zozeer diep over nadenkt maar je onderbewuste laat spreken.

Dit is een kleine greep uit de werkvormen die ik gebruik tijdens de sessies. Ik bekijk per kind wat er nodig is en waar de behoeftes liggen, aan de hand daarvan kies ik de juiste werkvormen en zo worden de sessies op maat gemaakt.

Evaluatiegesprek

Na deze 5 sessies spreken we af om een (tussen)evaluatie te doen. Samen met jullie bespreken we wat we de afgelopen 5 sessies gedaan hebben en hoe de voortgang is. Jullie kunnen ook vertellen wat jullie thuis merken. Tijdens dit gesprek bekijken we of er nog een paar sessies bij gepland moeten worden of dat we het doel al behaald hebben en we de coaching af kunnen ronden.

Denk je nu dat wil ik ook voor mijn dochter!

Neem dan nu contact met mij op en plan het gratis kennismakingsgesprek in.