Alphen aan den rijn, November 2017…

Het is half 4 in de middag en ik zit achter mijn bureau in de klas. Ik laat de dag van vandaag door mijn hoofd gaan en keer op keer komen er gedachten bij mij op zoals; ‘kon ik maar meer doen voor Kees en zijn boze buien, Lisa die zou ik ook zo graag wat verder willen helpen met haar zelfvertrouwen en dan Jasmijn hoe kan ik haar leren dat hulp vragen altijd mag!’

Had ik maar meer tijd om deze kinderen in de klas te helpen….

Hoe gaaf zou het zijn om deze kinderen allemaal te kunnen helpen met waar ze mee worstelen en daar dan ook de tijd voor te hebben! Deze gedachte ging de laatste jaren dat ik voor de klas stond steeds vaker door mijn hoofd.  Ik was al wat vaker aan het kijken of ik niet een opleiding kon gaan doen om deze kinderen meer te helpen. Uiteindelijk nam ik de beslissing om ervoor te gaan en schreef mij in voor de opleiding tot kindercoach.

Ik was een kind dat droomde dat ik in de klas alles durfde te vragen

Ik was zelf vroeger een heel verlegen meisje. Ergens op afstappen dat deed ik echt niet! In de klas was ik de braafste leerling en deed altijd mijn best. Wel was ik een enorme dromer. Heerlijk uit het raam staren en weg zweven in mijn eigen gedachten en dromen. Ik droomde ervan dat ik dan het populairste meisje van de klas was en dat ik ook alles aan de juf of meester durfde te vragen.

Ik was een kind dat dacht dat ik het domste kind van de klas was

Want tja iets vragen aan de juf dat was echt niet wat ik deed. Stel je voor dat ze denken dat je dom bent en dat je het niet kan, nee je moet alles lekker zelf uitzoeken en aanmodderen. Pfff wat had ik het af en toe lastig met mezelf. Ik dacht dat ik echt het domste kind was en dat niemand mij aardig vond en vergeleek mijzelf altijd met anderen. Ik wilde ook zo zijn als de andere meiden in de klas. Ik had het gevoel dat ik nergens mijn verhaal kwijt kon en voelde me eenzaam.

Hoe fijn zou het geweest zijn als er vroeger voor mij iemand was bij wie ik terecht kon, die naar mijn verhaal luisterde en mij leerde om voor mijzelf op te komen en dat er niks mis mee is om hulp te vragen en die mij had geholpen om mijn gevoel de ruimte te geven en te houden van…. vooral mijzelf!

Hoe gaaf is het om zoveel te kunnen betekenen voor jonge meiden

Wat vind ik het nu super gaaf dat ik zoveel kan betekenen voor die meiden die in de knoop zitten met zichzelf. Om er te zijn, te helpen en te begeleiden door de jaren van onzekerheid heen. En dan als je zover bent om naar de brugklas te gaan… dan sta je daar; stralend en sterk, je weet wie je bent, bent trots op jezelf en kan de hele wereld aan. Kom maar op met die nieuwe vrienden en docenten!

Ik doe dat niet alleen

Deze meiden helpen kan ik als kindercoach niet alleen. Ik heb de ouders als expert van hun kind hierbij nodig. Daarom vind ik het ook belangrijk om de ouders te spreken, maar uiteindelijk is de vraag van het kind zelf leidend om mee aan de slag te gaan. Want vaak zit het antwoord al in het kind zelf, we moeten er alleen samen naar op zoek gaan. Dit doen we door middel van gesprekken, creatieve opdrachten en verschillende spelletjes en werkvormen.

Denk je dat ik de juiste persoon ben om jouw kind te begeleiden? Neem dan nu contact met mij voor een gratis kennismakingsgesprek.

Leuk om te weten over mij:

  • Ik ben geboren en getogen in Alphen aan den rijn.
  • Getrouwd met Piet van der Werf die ik al meer dan de helft van mijn leven ken!
  • Ik ben moeder van 3 kinderen, Inge, Roos en Piet.
  • Inmiddels al meer dan 16 jaar werkzaam in het basisonderwijs.
  • Ik vind het heerlijk om in de auto mee te zingen met Nederlands talige muziek en dat terwijl ik echt helemaal niet kan zingen…..
  • Ik hou van knutselen, lezen en leuke dingen doen met mijn gezin.
  • Ik zet thuis de muziek lekker hard als ik aan het schoonmaken ben en swing dan lekker de kamer rond met de stofzuiger.

Zou jij het ook zo fijn vinden voor je dochter dat ze iemand heeft die haar helpt zichzelf te worden zodat ze weer gaat stralen? Neem dan contact met mij op.

Wees welkom!

Groetjes Marcia van der Werf

Mijn specialiteiten

Kindercoach
Poptalk
Leerkracht basisonderwijs

Mijn kwaliteiten

Creatief
Rustig
Zorgzaam
Betrokken
Gevoelig
Enthousiast
Positief